Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2009 15:23 - Цигани бракониери заплашват със смърт активист на АТАКА
Автор: bylgariqzabylgarite Категория: Новини   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0



Повод за агресията бил сигналът на патриота за незаконна сеч

Цигански главатари нападнаха и отправиха смъртни заплахи към Петър Точев, общински съветник и председател на Общинския сбор на ПП АТАКА в гр. Сопот. Потърпевшият успял навреме да извади своя законно притежаван пистолет и да отблъсне въоръжените с камъни и тояги нападатели.
Повод за агресията от циганска страна е сигналът на Точев към прокуратурата, в който патриотът съобщава за незаконна сеч край Сопот. На 3 януари общинският съветник случайно преминавал покрай черния път, наричан от жителите на Сопот "Улеят". Там той видял циганския главатар с прякор Пушека, натоварил цяла каруца с незаконно изсечени дърва. Точев веднага позвънил в  РПУ - Карлово, ПУ - Сопот и ДАГ - Карлово и сигнализирал за случилото се. Обещали му да бъде извършена проверка по случая.
Циганите явно са се досетили откъде е дошъл сигналът и се опитаха да ми устроят засада, разказа Точев. Около обяд на 18 януари патриотът забелязал група цигани около Пушека, който ги уговарял за нещо. Щом го видели, ромите станали агресивни, грабнали камъни и тояги. Респектирани от оръжието на Точев, нападателите бързо се отдръпнали, но не спрели да сипят заплахи. Циганският главатар Пушека продължил да заплашва общинския съветник с убийство, крещейки: "АТАКА, а? Всичките от АТАКА ще ви избия и изтрепя! Ще ви изколя всичките! Ще ви дам аз една АТАКА!"
Председателят на Общинския сбор на ПП АТАКА в Сопот веднага уведомил властите за нападението.
Припомняме, че циганската агресия се проявява във все повече градове и села в страната - на 3 януари двама роми нападнаха пешеходец в Плевен. Без видима причина циганите се нахвърлили върху 44-годишния човек и започнали да го налагат с юмруци. Полицейска патрулка прекъснала побоя, а след проверка на задържаните цигани се установило, че имат по няколко присъди. Единият побойник има две присъди - за кражба и за шофиране без книжка, а съучастникът му е осъждан три пъти кражби и грабеж.



Тагове:   Атака,   смърт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bylgariqzabylgarite
Категория: Новини
Прочетен: 50949
Постинги: 29
Коментари: 19
Гласове: 48
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930